Dunyoning eng yaxshi taom tayyorlaydigan shaharlari (foto)

National Geographic nashri dunyodagi eng mazali taom tayyorlaydigan shaharlarni aniqladi. London Foto: National GeographicLondon koprigining janubida joylashgan Borough Marketda Britaniya taomlaridan bahramand bolish mumkin. U yerda dengiz mahsulotlaridan tortib, pishloq va kok tasmaga oralgan non mahsulotlari sotiladi. Regency Caf?da ingliz nonushtasi hamda Golden Hindda baliq va qovurilgan kartoshka juda yaxshi tayyorlanadi.2. Tokiyo Foto: National GeographicXotira yolkasi (Omoide Yokocho) boylab sayohat qilinsa, grilda pishirilgan tovuq bolaklari qoshilgan yakitori shashliklari sotiladi. Kichijoji mahallasida esa mashhur Harmonica Yokocho barlari bor. Seul Foto: National GeographicGwangjang Market milliy koreys taomlarini sotuvchi 5000 savdo rastasiga ega. Ularning ichida eng mashhuri qonli kolbasa hisoblanadi. Koreys barbekyusini tatib korish uchun mahalliy WooSung Galbi kafesiga yoki yuqori sifatli Yeontabal BBQ restoraniga borish tavsiya qilinadi. Parij Foto: National GeographicParij dunyoning barcha shaharlaridan ozining turli xildagi pishloqlari bilan ajralib turadi. Nyu-York Foto: National GeographicManxettanning kyurrisi va Bruklinning goshtli pirogi knish turli tab egalariga xush keladi. Rim Foto: National GeographicTestaccio Market savdo rastalaridan butun Italiyani aks ettiruvchi baliqlar, ferma mahsulotlari va tayyor ovqatlar toppish mumkin. Arxitipik Rim taomlarini istaganlar esa Checchino dal 1887s tonnarellida buqa dumidan qilingan sousli lagmonni sinab korishi mumkin. Bangkok Foto: National GeographicTom sap (chochqa goshtli shirin va nordon shorva) hamda som tam (ziravorlar qoshilgan papaya salati) eng yaxshi kocha taomlari hisoblanadi. San Paulo Foto: National GeographicBraziliyada juda kop yaponlar yashagani sabab, chumoli va jambu otidan tayyorlangan ajoyib taom eng xushtam hisoblanadi. Barselona Foto: National GeographicSanta Caterina Market ozining pishloqlari va zaytun moyi bilan mashhur. Kataloniya taomlarini sinab kormoqchi bolganlarga la bomba (kartoshka pyuresining qiyma bilan qovurilgan sharchalari) hamda bir bokal yengil vermut tavsiya qilinadi. Dubay Foto: National GeographicDubay ozining dengiz mahsulotlari va boshqa arab taomlari bilan mashhur. Istanbul Foto: National GeographicBaliqli sendvich, qoy goshtidan tayyorlangan qaynoq urfa va shirin donachalar tatib korishga arziydi. Singapur Foto: National GeographicBu yerda xitoy, hind va malay taomlarini topish mumkin. Bundan tashqari laksa shorvasi va chochqa qovurgalari ham oziga xos taom hisoblanadi. Madrid Foto: National GeographicKichik gazak va kokteyllar kishiga katta zavq beradi. Shanxay Foto: National GeographicXitoyliklarning eng sevimli taomlaridan biri xiao long bao (bugda pishirilgan pishiriqlar) hisoblanadi. Osaka Foto: National GeographicQirgichdan otkazilgan sabzavotlardan qilingan pankeyk, sakkizoyoq solib qovurilgan xamir ajoyib taom hisoblanadi. Bundan tashqari Yaponiyaning mahalliy sakelari ham oziga xosdir. Gonkong Foto: National GeographicSoya solingan lagmon oziga xos taom hisoblanadi. Berlin Foto: National GeographicVena shnitseli, bugdoydan qilingan pivo, mevali pivo, doner kebab Germaniyani boshqa mamlakatlardan ajratib turadi. Pekin Foto: National GeographicPekin ordagi doim etibor markazida boladi. Rio de Janeyro Foto: National GeographicBraziliya oshpazlari oddiy taomlarni avangard uslubida tayyorlaydi. Nyu-Deli Foto: National GeographicHindlarning qalin va toyimli noni paratha necha yillardan beri sevimli taomlardan biri hisoblanadi.

Manba: Daryo.uz dle 11.2
0